Simon

Simon

Dit is Simon Kerandi Nyambega. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Nairobi.

Hij groeide op in Molo, waar het niet altijd makkelijk was. Zijn moeder was ongeschoold en moest hard werken om voor hen te zorgen. Hun vader woonde in Nairobi woonde en was alcoholist, niet in staat om voor zijn kinderen te zorgen.

Simon werd tijdens zijn basisschool jaren gesponsord door een Katholieke zendingsschool en toen hij deze had afgerond, was er geen geld voor de middelbare school. Door zelf te gaan werken als ober, en door support van anderen, kon hij een jaar later toch de middelbare school doorlopen.

Doordat hij goede cijfers haalde, zou hij naar de universiteit kunnen, maar vanwege de onenigheid in zijn familie was het niet mogelijk om een studie te starten. Hij voelde zich erg ontmoedigd en gaf het idee van een vervolgstudie op.

De afgelopen tien jaar heeft hij gewerkt om zijn familie te onderhouden en daarnaast heeft hij zich gericht op vrijwilligerswerk onder kinderen en tieners, zowel in Nairobi, als in Mombasa. Hij startte zelfs zijn eigen organisatie op.

Zijn verlangen om theologie te studeren en zo zijn kennis te verdiepen voor zijn werk onder tieners, bleef bij hem.

Door middel van het studie support programma van Maryosa kan Simon sinds september 2017 toch studeren. Het zal hem helpen een betere jeugdwerker te zijn en meer mensen te bemoedigen om hun dromen nooit op te geven. Terwijl hij studeert, blijft hij zijn vrijwilligerswerk voortzetten. Daarnaast wordt hij door Maryosa getraind in het financiële vaardigheidsprogramma en zal hij het dit in zijn lessenprogramma onder middelbare scholieren opnemen.