Missie en visie

Stichting Maryosa zet zich in voor een wereld waarin mensen zelfredzaam zijn en elkaar blijvend ondersteunen en motiveren.

Maryosa wil doordringen tot de kern van een probleem en samen met de doelgroep zoeken naar een oplossing. Op deze manier willen we hun zelfredzaamheid bevorderen. Onze doelgroep zijn jongeren en jongvolwassenen, met name in ontwikkelingslanden.

Wij geloven in de kracht van goed onderwijs voor de ontwikkeling van jongeren. Maryosa wil in eerste instantie bevorderen dat jongeren hun talent kunnen aanspreken en ontwikkelen. Zo zullen zij niet alleen een goede plek in hun samenleving kunnen bereiken maar ook zullen zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van die samenleving. Wij investeren in het individuele talent én in de kracht die in de gemeenschap zit.

Waar een wil is, is een weg. Wij hopen veel gemotiveerde jongeren met een sterke wil tot steun te kunnen zijn. Aan de weg zullen we samen bouwen. De bouwstenen van hun pad zijn: geloof in eigen kunnen, autonomie, zelfredzaamheid, competentie-verbreding, verbondenheid, en continuïteit. Wij dragen samen deze stenen aan, lopen zolang als nodig is met hen mee, en uiteindelijk wandelen zij deze weg zelf uit.